Over OIB

Het management van Opleidings Instituut Bonaire OIB) wordt gevoerd door mevrouw Gerty Koffijberg, onderwijsadviseur/opleidingscoördinator, tevens eigenaar van OIB en wonende op Bonaire.

Gerty Koffijberg:

Mijn motivatie was en is, dat ik de mensen op Bonaire wil helpen en mijn kennis wil overdragen. Ik wil mensen de kans geven om verdere kennis op te bouwen en een betere kans te krijgen op de arbeidsmarkt.

Waarom Opleidings Instituut Bonaire (OIB)?

Ik ben in Nederland 20 jaren directeur/eigenaar geweest van een juridisch opleidingsinstituut.  Ik had een vestiging in Amsterdam en Zutphen. In die tijd werd ik benaderd door een uitgever in Utrecht met de vraag of ik een  juridisch studieboek op MBO 4 niveau wilde schrijven. Dat heb ik gedaan en de zesde druk is nu haast uitverkocht. Er zal een zevende druk verschijnen.  Na een aantal jaren werd ik benaderd door de Hogeschool Hanzesteden in Deventer met de vraag of ik de opleiding Legal Assistant op HBO niveau kon en wilde ontwikkelen. Dat heb ik gedaan. Toen de  Hogeschool Deventer de sector Economie overdroeg aan een andere HBO school, ben ik in contact gekomen met de Hogeschool Windesheim . Een samenwerking volgde. Daar ik op Curacaoinmiddels een samenwerkng was aangegaan met een opleidingsinstituut, werd ik opleidingscoördinator tussen Windesheim en het opleidingsinstituut op Curaçao. De opleiding Legal Assistant op HBO niveau, welke ik op verzoek van de Hogeschool Hanzestede te Deventer had ontwikkeld, werd succesvol georganiseerd op Curaçao. Op verzoek van het opleidingsinstituut  te Curaçao werden eveneens verschillende opleidingen (Middel Management, Project Management, Human Resource Management) op HBO niveau in samenwerking met de Hogeschool Windesheim te Zwolle ontwikkeld en georganiseerd op Curaçao.

Gedurende mijn werkzaamheden op Curaçao (ik vloog in een tijdsbestek van 15 jaren 2x per jaar naar Curaçao om een (juridische) cursus te geven en in opdracht van Hogeschool Windesheim audits te doen) bleek mij, dat er op Bonaire geen juridische cursussen/opleidingen en opleidingen op HBO niveau waren, waardoor de kinderen en eveneens veel volwassenen naar Nederland of Curaçao moesten om verder te studeren. In september 2012 ben ik naar Bonaire gevlogen en heb daar aan 22 studenten de cursus Algemeen Recht gegeven. Tevens had een gedetineerde belangstelling voor deze cursus en heb ik in de  gevangenis van Bonaire (JICN) aan deze gedetineerde eveneens de cursus Algemeen Recht gegeven.

Begin april 2013 werd ik gevraagd om de opleidingen op HBO niveau voor Bonaire te ontwikkelen. Dit heb ik met veel plezier gedaan en mij bleek, dat de bevolking van Bonaire heel blij was, dat er eindelijk opleidingen op HBO niveau en juridische opleidingen gevolgd konden worden op Bonaire.

Na drie jaren gewerkt te hebben bij een opleidingsinstituut op Bonaire ben ik 4 januari 2016 weer gestart met een eigen opleidingsinstituut op Bonaire: Opleidings Instituut Bonaire (OIB), waarbij mijn uitgangspunt was en is de bevolking van Bonaire een kans te geven op verschillende niveaus te kunnen studeren.

Ik wens de studenten, die willen komen studeren en al studeren bij OIB heel veel succes met hun studie.