Cursus – Projectmatig werken

Steeds meer organisaties werken projectmatig. Maar ook als u niet daadwerkelijk als projectleider of lid van een projectteam werkt, is projectmatig werken een gestructureerde en georganiseerde manier van werken, die veel mensen helpt succesvoller te zijn. Als u uw kennis en vaardigheden op het gebied van projectmatig werken in relatief korte tijd wilt ontwikkelen, dan is deze cursus bijzonder interessant voor u. In deze cursus werkt u aan een praktisch bruikbaar projectplan, dat u direct kunt gebruiken in uw eigen praktijk. Zo combineert u werken en leren. De cursus wordt afgesloten met een certificaat.

Hoe ziet de opleiding eruit?

Deze praktijkgerichte opleiding is speciaal ontwikkeld om werken en leren te combineren.  In de opleiding gaat u direct aan de slag met vaardigheden als doelen stellen, plannen, projectorganisatie en communicatie. Naast de bijeenkomsten voert u verschillende praktijkopdrachten uit, waarin u alles wat u leert, toepast. Dit maakt u al meteen succesvol in uw werk.

De opleiding duurt plm. 50 weken, exclusief vakanties en er wordt ’s avonds college gegeven van 19.00 tot 21.00 uur. Per bijeenkomst dient de student, afhankelijk van de vooropleiding en werkervaring,  te rekenen op 4 uur voorbereidingstijd.

De cursus heeft een duur van 12 weken (ruim 3 maanden), 2 uur per week. Voorbereiding en studiebelasting:  3 – 5 uur per week.

Tijdens de cursus wordt het boek “Projectmatig werken” van Jan Verhaar gebruikt met andere voor de cursus relevante materialen (checklists, praktijkopgaven, videos, MS Project 2013, etc.) De cursus wordt afgerond met een praktijkgerichte opdracht. Bij een voldoende beoordeling van de opdracht ontvangt u een certificaat van Opleidings Instituut Bonaire (OIB) ‘MBO Projectmatig Werken’