Cursus – Algemeen Recht

Geen maandenlange studie, maar in plm. twee maanden de cursus Algemeen Recht volgen? Schrijf u dan snel in voor deze cursus.

De volgende onderwerpen worden in deze cursus behandeld:

Het recht in zijn algemeenheid: De cursisten wordt geleerd hoe het recht in elkaar zit en aan de hand van voorbeelden wordt duidelijk uitgelegd wat bijvoorbeeld Burgerlijk Recht, Staatsrecht, Strafrecht of Bestuursrecht is.

De rechtzaak wordt behandeld: welke soorten recht zijn er? Wat is een advocaat en wat doet een deurwaarder.

De kantoorpraktijk: de cursisten wordt geleerd hoe een gerechtelijke procedure wordt gestart en welke processtukken er dienen te worden opgesteld en ingeleverd, dit alles aan de hand van voorbeelden. Wat is een AR en EJ procedure.

Bijzondere procedures: een kort geding, beslaglegging, reconventionele vordering worden behandeld.

Een toevoeging: wat is een toevoeging en wie mag kosteloos procederen: Correspondentie aan diverse rechterlijke instanties worden behandeld enz.

De cursus is een basiscursus voor de rechtspraktijk en is geschikt voor iedereen die administratieve ervaring heeft op een kantoor, maar ook op een juridische afdeling van een bank, verzekeringskantoor, trustbedrijf enz. Of op een advocaten- of notariskantoor, iemand die verder wil studeren in de juridische wereld bijvoorbeeld een rechtenstudie,  maar ook voor mensen die een goede vooropleiding hebben, maar nog niet gewerkt hebben en in deze richting willen gaan werken. Ook geïnteresseerden, die meer willen weten van “Het Recht”.

De directeur van OIB  en schrijfster van dit boek heeft de inhoud aangepast op het recht voor de BES eilanden en heeft eveneens de titel van het boek aangepast, omdat het een cursus is voor iedereen die interesse heeft in het Recht.

Vervolgopleiding: Paralegal op HBO niveau